Photo
كيكة التايجر بطريقة مختلفة
+
المقادير
2 كوب وربع دقيق ((300)) جرام
ملعقة كبيرة بكنج بودر
4 بيضات
كوب سكر كبير بودر ((250)) جرام
2 ملعقة كبيرة حليب سائل
فانيلا او ملعقة كبيرة خل أبيض
ملعقة كبيرة كاكاو بودر
ملعقة كبيرة دقيق
كوب الا ربع زيت
+
طريقة التحضير
نضع البيض والفانيلا او الخل الصراحة انا وضعت خل بس احسن بكتيير من الفانيلا وما تحسي بطعم ولا ريحة البيض ونضرب لمدة نصق ساعة تقريبا لحد الخليط يعلي ويمسك شوي
+
نضع السكر البودر علي الخليط المتماسك ونضرب لمدة 10 الي 15 دقيقة
+
نضع الزيت ونخلط مرة اخري
+
نخلط البكنج بودر ولدقيق مع بعض و نضع الدقيق علي الخليط ونقلب بمضرب يدوي في اتجاه واحد
+
نقسم الخليط الي نصفين متساويين
+
نضع في نصم منهم ملعقة الدقيق والنصف الاخر ملعقة الكاكاو
+
طبعا الفرن يكون شغال واحنا بتشغيل
ناخذ صنية ونضع فيها السمن ونبطن بالدقيق وذا ما عندك دقيق ينفع كاكاو بالملعقة نضع في نصف الصنية وملعقة من الخليط الابيض ثم ملعقوة من الخليط البني لحد متخلص الكمية وبعدين بخلة اسنان تشكلي بيها الشمل او خليها علي كدة
+